Manikúra.

08.06.2011 12:41

Manikúra – zbraň, ktorá prináša nechtom krásu!

10.05.2011

 

Nedávno som sa dopočula zaujímavú informáciu. Slovenky venujú veľa svojho času i finančných prostriedkov úprave nechtov. Krásne nechty sú pre ženy všetkých vekových kategórií dôležitou súčasťou imidžu.
Ruky sú naším dôležitým pracovným nástrojom, ale aj našou vizitkou. Ruky a nechty sú viditeľné pri platbe v obchode, pri písaní na počítači alebo držaní sa v autobuse. Ruky o človeku veľa prezrádzajú, preto by sme sa nemali nechať usvedčiť. Ukážme všetkým naokolo, že sa máme rady a vážime si samé seba aj prostredníctvom dokonalej manikúry.
 
Poznáte hlavné vitamíny, ktoré sú dôležité pre vaše nechty?
Svätou pravdou je, že ani tá najkvalitnejšia manikúra neurobí s vašimi nechtami zázraky, ak trpíte nedostatkom dôležitých vitamínov. Základom pre zdravé a krásne nechty sú vitamíny A, C, D, E, biotín a vitamíny B1 a B12. Z minerálnych látok majú nezastupiteľnú úlohu vápnik, horčík, síra a zinok. Predpokladom dostatočného množstva vitamínov a minerálov je prirodzená strava v podobe čerstvého ovocia a zeleniny.
 
Krokom číslo dva je pravidelná návšteva kozmetického salóna
Vašou najdôležitejšou úlohou je zabezpečenie dostatočného množstva živín. Úloha číslo dva znie – pravidelne navštevujte kozmetičku! Pekné nechty sú malým umeleckým dielom, ktoré si vyžaduje nemalú námahu. Skúsená manikérka pozná tie správne triky a poradí vám i s domácou starostlivosťou.
 
Základné druhy manikúry
 
V súčasnosti si môžete vybrať z viacerých druhov manikúr. Azda najznámejšou a stále často využívanou je suchá manikúra. Zahŕňa v sebe základné kroky od úpravy nechtovej kože, cez nechty až po leštenie a konečné lakovanie. Suchá manikúra býva zvyčajne doplnená o rôzne výživné kúry v podobe olejčekov alebo vosku.
 
Ak si neviete poradiť so suchou a nepoddajnou kožou okolo nechtov, mali by ste sa pravidelne zúčastňovať mokrej manikúry. Ošetrenie je podobné ako pri suchej manikúre avšak s tým rozdielom, že ako prvý krok absolvujete kúru špeciálnym roztokom, ktorý pozitívne pôsobí na kožu okolo nechtov.
 
Francúzska manikúra je charakteristická svojimi líniami a najmä jednoduchosťou. Úprava nechtov prebieha tak ako pri základných typoch manikúry. Líši sa finálnou úpravou nechtov, ktorých končeky sú charakteristické bielym prúžkom.